Cattery Uit 't Roversnest

LAATSTE NIEUWS !

maart 2019

FELICE HEEFT KITTENS! Geboren op 31 januari 2019

augustus 2018

Kasper en Roosje zijn onze jongste telgen in 't Roversnest en als Kasper zijn tests heeft gehad, zou hij best wel eens een vriendinnetje mogen ontvangen. En wie weet, mag Roosje wel een keer een nestje.

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sinds de laatste update van 2014 is er wel het een en ander gebeurd in cattery Uit 't Roversnest. Het volgende nieuws begint met 'oud nieuws':

OKTOBER 2015

We zijn in de cattery niet gespaard gebleven voor verlies: op 26 juni 2015 is ons jongste poesje, Josje, overleden. Vermoedelijk aan FIP, hoewel sectie dat niet definitief heeft kunnen vast stellen. Ze was ons enige fokpoesje nog, geen nestjes meer in cattery Uit t Roversnest. Het zonnetje in huis schijnt niet meer....

Josje

 

Na de nodige tijd van verwerking ben ik weer op zoek gegaan naar een nieuw rood poesje. Dat is gelukt en hoe ....

  Joyce en Flice

Op 13 september 2015 zijn er twee rode poesjes gekomen: Nidawi  en Tashina uit cattery The Blue Sassenach in Laubach, Duitsland. Het bijzondere is, dat het nichtjes van Josje zijn. Hun moeder is een halfzusje van Josje, Locust Valley's Red Tulip. Josjes vader is hun opa, IC Lion King van Felis Moesolpjo. Wij noemen Nidawi en Tashina Joyce en Felice.

Sinds juni 2015 weten we dat onze kater, D.J. Jean, niet lang meer te leven heeft. Bij hem is Maligne Lymfoom vast gesteld, lymfklierkanker. Ruim vier maanden loopt hij nog lekker rond, tot hij plotseling heel hard achteruit gaat en op 16 oktober hebben we hem in laten slapen. Dertien jaar lang is hij echt 'de man' geweest, die de dames goed onder controle had. Een fijne huisgenoot, lief en stoer, een levensgenieter.

                    D.j.'s einde nadert

Intussen zie je dat Thoms een oud mannetje wordt. Hij gaat zich steeds langzamer bewegen en dat hij 'op' is, is hem aan te zien. Op 2 januari 2016 blaast hij zijn laatste adem uit. Ook Thoms is dertien jaar oud geworden. Een vriendelijke jongen, meestal wat op de achtergrond. Hij kon met iedereen in de kattengroep overweg, een heel fijne kat.

Thoms

Al een tijdlang zagen we, dat Floortje het in de groep niet goed had: ze vertoonde zich bijna niet meer. We hebben voor haar een nieuw thuis gezocht en gevonden: bij Fenella Doesburg, de dierenarts-osteopaat, die al een tijdlang Bibi en later ook Floortje behandelde.Dat was echt boffen!

Floortje

Met Floortje gaat het goed bij Fenella.

Planning:

April 2017: Het is de bedoeling dat Joyce en Felice deze zomer of wat later een nestje krijgen. Ik heb kennis gemaakt met cattery Celize's in Den Haag en cattery Ginger Toy in Oostvoorne, waar Joyce en Felice bij respectievelijk kater Dirk en Tobias op bezoek zullen gaan, in de hoop en verwachting, dat er mooie kittens uitkomen. Op de afspraak met cattery Celize's komt geen vervolg. Reden is, dat Joyce te veel stress kan krijgen door geblaf van de honden van de familie. Zij is geen honden gewend en ik ken haar reactie op de hond van mijn dochter. Intussen is Felice wel bij Tobias uit logeren geweest. We hopen op een goede uitkomst.

Kittens:

Op 29 juni 2017 zijn de kittens van Felice geboren. Drie katertjes, n rood blotched en twee crme blotched.

De vader is Ginger Toy's Tobias.

Tobias

Het rode katertje, Kasper, blijft in de cattery, voor de twee andere hebben we geweldige mandjes gevonden

Ook Joyce is moeder geworden. Op 28 augustus kreeg zij 5 prachtige kittens

De vader is Eek A Mouse Carrot Cake.

 

  

Poezen

Katers

Kittens

vorige nestjes

Joggie

DJ Jean

Thomas

Binti 

Calluna

Bibi

Catootje 

Floortje

Fleurtje

Josje

Joyce

Felice

naar begin

e-mail

  Carrot Cake

Alle kittens hebben prima mandjes gevonden en maken het heel goed. Roosje is bij ons gebleven.

Roosje

We hebben nu ook weer een kater in de cattery: Kasper, een zoon van Felice, is bij ons gebleven.
Het is de bedoeling dat hij tezijnertijd lieve poezen blij zal maken.

Kasper